Auxerrois
Auxerrois
Als meest aangeplante witte druivensoort van Limburg geniet deze wijn een stevige reputatie als begeleider van aspergegerechten. De Auxerrois heeft een helder lichtgele kleur en een vleugje koolzuur. In het zachte aroma komen met name wit fruit als appel en peer naar boven. De aanzet is fris, mooi sappig en droog met een volle afdronk.
Fiche Technique Auxerrois
Oogstjaar | 2022 |
Locatie | Thorn (Midden –Limburg) |
Klimaat | Uit KNMI- tabellen blijkt dit gebied tot de droogste van de Benelux te horen(680 mm/jaar). Gemiddeld 1600 uren zon/jaar. |
Terroir | De wijngaarden zijn gesitueerd op oude maasarmen en bevatten derhalve maassedimenten als mineraalrijke kiezel, zand en klei. |
Opbrengst | 60 hl/ha |
Gisting | Roestvrij stalen vaten. Temperatuurgestuurde gisting (14 graden). |
Alcohol | 12 % |
Zuren | 6 gr/l |
Restsuiker | 5 gr/l |
Samenstelling | 100% Auxerrois |
Omschrijving | Als meest aangeplante witte druivensoort van Limburg geniet deze wijn een stevige reputatie als begeleider van aspergegerechten. De Auxerrois heeft een helder lichtgele kleur en een vleugje koolzuur. In het zachte aroma komen met name wit fruit als appel en peer naar boven. De aanzet is fris, mooi sappig en droog met een volle afdronk. |
Serveren | 6-8 ° C |
Download de pdf van deze wijn.